O genelkurmay başkanı idam mı edildi? Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı General Ri Yong-gil'in idam edildiği iddia edildi. İşte detaylar.


Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap, ülkeye yakın kaynaklara dayandırarak geçtiği haberinde Kuzey Kore Halk Ordusu Genelkurmay Başkanı General Ri Yong-gil'in idam edildiğini duyurdu. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, yolsuzluk yapmak ve kişisel çıkarlarını ön planda tutmakla suçlanan Ri'nin ölüm cezasının geçen hafta infaz edildiğini söyledi. 

Ri'nin, pazar günü uzun menzilli roketin fırlatılması için düzenlenen törene ve iktidar partisiyle ordu arasındaki toplantılara katılmaması da iddiaları destekliyor. Devlet kontrolündeki Rodong Sinmun gazetesi, kutlamalara katılan kişiler listesinde Ri'nin yerine Güvenlik Bakanı General Ri Myong-su'nun adını yayımlandı. 

2013 yılında bu göreve atanan Ri, geçen aya kadar denetleme ziyaretleri sırasında genç lider Kim Jong-un'a eşlik ediyordu.

Babası Kim Jong-il'in 2011'de ölümünün ardından yönetimi devralan Kim Jong-un, aralarında amcasının da bulunduğu bazı üst düzey yetkilileri daha önce idam ettirmişti. 

Editör: TE Bilisim