KYK'da kalan öğrencileri yakından ilgilendiren bir düzenleme 23 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürülüğe giren düzenleme sonrası bazı dönemlerde ücret ödemeyecek.

Merakla beklenen düzenlemenin detayları belli oldu. Söz konusu yönetmelik düzenlemesinde yurt öğrencilerinin Temmuz ve Ağustos aylarında yurt ücretlerini alnmayacağını, kayıt sildiren kayıt olunan aylarda yapılacak ücret hesabındaki düzenlemeyi içeriyor. 

O DÖNEMLERDE ÜCRET ÖDENMEYECEK!

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden hazırlanan yönetmelikte öğrencilerin barındıkları il ve ilçelerdeki yurt müdürlüklerin uygun görmesi halinde 10 güne kadar ücretsiz barındırılabilecek. Aylık dönemlerde 30 günlük üzerinden ödeme yapılacak. Kayıt sildiren öğrencilere 30 günlük üzerinden ücret iadesi yapılacak. Sürekli barındırılan öğrenciler Temmuz Ağustos aylarında ücret ödemeyecek. 

09/8/2016 tarihli ve 29796 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin yeni düzenlemesi ise şu şekilde: 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim