Emniyet Genel Müdürlüğüne öğrenci yetiştirmek üzere kurulan Polis Akademisi Başkanlığı bilindiği üzere her sene polis adayı ihtiyacına göre Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO ve Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM eğitim kurumlarına öğrenci alımı ilanını kamuoyuna duyurmaktadır.

Resmi Gazete aracılığı ile yapılan duyuruda bugün Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO ve Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e giriş yönetmeliğinde değişikliklerin yapıldığı duyuruldu. Peki bu değişiklikler nedir, mezuniyetlere de her hangi bir farklılıklar yapıldı mı tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

PMYO DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan üniversite sınavlarından alınan puanlar ile adayların yerleştirildiği PMYO'da mezuniyetlere ilişkin bir güncelleme yapılmadı Bakanlık onayı ile sınav merkezi bünyesinde kurulacak olan mülakat sınavı komisyonu hakkında bazı değişiklikler yapıldı. Yani başvuru şartları gibi detaylar aynıdır.

POMEM DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR?

Üniversite mezunu adayların giriş yaptığı POMEM'de de değişiklikler yapıldı yapılan değişikliklerin 9 maddeden oluştuğu görülmekte olup satırlara lisans ve önlisans mezunu adaylar kelimeleri eklendi bilindiği üzere artık POMEM'e önlisans mezunu adaylar da müracaat edebilmektedir. POMEM öğrenci alımlarında ön lisans mezunu adaylar toplan alınacak öğrenci sayısının yüzde 20'sini aşmayacak şekilde alınacaktır gibi maddeler yine Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Editör: TE Bilisim