25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ilan edildi ve çok sayıda kurum, bakanlık için farklı pozisyonlara kadrolar tahsis edildi. Buna göre Adalet Bakanlığı içinde toplam 6 bin 5 kişilik personel kadrosu verildi ancak kadrolar hakim ve savcı olarak duyuruldu.

Buna göre Resmi Gazetede alınan karara göre toplam 6 bin 5 kişilik memur ataması yapacağı öğrenildi. Peki KHK ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında hangi pozisyonlar için Adalet Bakanlığına kaç kişilik atama izni verildi ve tüm detaylar nedir.

DETAYLARI AÇIKLIYORUZ

İşin Olsa ekibi olarak 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'yi inceledik. Buna göre Adalet Bakanlığı 6 bin 5 kişilik memur ataması yapacak. Peki hangi pozisyonlar için atama yapılacak.

Merkez Ataması İçin
İnsan Hakları Dairesi Başkanı - 1 Personel
Daire Başkanı - 4 Personel

Taşra Ataması İçin
Hakim ve Savcı Adayı - 6 Bin Personel

Yukarıda hangi pozisyon için Adalet Bakanlığının atama yapacağı detaylı bir şekil verilmiştir. Peki alımların ne zaman yapılacağı yönelik her hangi bir detay var mı? Şu an için bu konu hakkında Resmi Gazetede bir duyuru zaten yapılmadı. Ancak Adalet Bakanlığının 6 bin kişilik hakim ve sacı alımının önümüzde ki aylarda sınavın yapılması ve alımların yapılması ile beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim