Uzun zamandır konuşulan Kurban Bayram'ı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara müjdeli haber geldi.Peki Kurban Bayram'ında kim kaç gün tatil yapacak?İşte ayrıntılar...

Kamuda Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu!Başbakan Ahmet Davutoğlu 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin karar yazısını onaylayarak imzaladı.Başbakan'ın bu imzasından sonra karar resmi gazete'de yayınlandı.

BAŞBAKAN İMZALADI

Kurban Bayramı ile ilgili tatili kaç gün olacak, Kurban bayramı tatili 9 gün mü oldu tartışmaları sürerken son noktayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması koymuş oldu. Açıklamaya göre, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazı imzalanarak kurumlara gönderildi.Başbakanlık'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir." denildi.

TATİL 9 GÜN OLDU

Yakın bir zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Edirne'de verdiği demeçlerde, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması için Bakanlar Kurulu toplantısı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na talebinin  olacağını söylemişti. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olma amacını ise "İş turizmi açısından düşünüyorum" olarak açıklamıştı. Bunun üzerine gözler bakanlar kuruluna çevrilmiş ve açıklamanın yapılması beklenmişti. Bakanlar kurulunun salı gününe ertelenmesi tatili bekleyen çalışanlar için hayal kırıklığına sebep olsa da rahatlatan açıklama bugün verildi.

TURİZMCİLER BEKLEYİŞTE

Okulların açılışınn 28 Eylül'e ertelenmesinin ardından, turizmin başkenti Antalya'da dış pazarın yanı sıra iç pazara ağırlık verilerek, Türk misafirler için bazı otellerde kontenjanlar artırıldı. Son olarak Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olduğunun açıklanması ile Turizmciler rezervasyonlar için bekleyişe geçti.

Kurban Bayramı'nın 21 ve 22 Eylül Pazartesi ve Salı günleri ile arife olan 23 Eylül Çarşamba gününün de kamu çalışanları için idari izinli sayılacaklarının duyurulması ardından, bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen ve işlerini ayarlayanların bu hafta sonundan itibaren yola çıkması bekleniyor.

Resmi Açıklama!Başbakan İmzaladı!İşte Kurban Bayramı Tatil Süresi

Haberturk

Editör: TE Bilisim