Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında giren adaylar tam incelemeli sağlık kurumlarından rapor almaktadır. Özellikle polis, asker ve pilot alımlarında en ufak sağlık sorunlarında dahi adaylar elenmekte ve mesleğe girememektedir. Bu sorununu çözebilmek için çalışmalar başlatıldı.

Renk körlüğü hastalığına sahip olan ülkemizde ki binlerce kişi polis ve asker olmak istiyor. Ancak gözlerindeki sorundan dolayı istedikleri mesleğe kavuşamamaktadır. Şimdi bu konuya el atıldı ve renk körlüğü bulunan hastaların polis memuru, komiser, subay, astsubay, pilot, itfaiye eri vb. gibi kadrolara girebilmesi için kanun teklifi verildi.

EGM ve TSK ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Sunulan kanun teklifinin detaylarına bakıldığında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri personel alımı sağlık şartlarında değişikliğin yapılması ve renk körlüğü hastalığı bulunan adayların mesleğe girmesinde her hangi bir sakıncanın bulunmadığı maddesinin eklenmesi talep ediliyor.

Tabi polis ve asker kadroları için kanun teklifi sunulmuş olsa da yine itfaiye eri ve pilot vb. gibi diğer renk körlüğü hastalığı bulunan adayların alınmadığı kurumlar için de değişikliklerin yapılması beklenmektedir. Sunulan kanun teklifi ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde konu hakkında görüşmelerin yapılması ve ilgili açıklamaların da detaylı bir şekilde en kısa süre içerisinde kamuoyuna sunulması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim