Renault’tan Çok Kritik Açıklama

İstanbul Autoshow 2015 'te değerlendirme yapan Kugler, OYAK Renault'un Bursa fabrikasındaki işçilerin işi bırakma eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Bu eylem sadece Renault'un meselesi olmadığını ve Türkiye'ye bir tehdit olması açısından bu eylemin önemli olduğunu belirten Kugler, Bir ülkeye yatırım için istikrar , sosyal barış ve yüksek poyansiyen yatırımın olmazsa olmazlarından olduğunu belirtti.

Kugler, Türkiyeye yaptığı yatırımlarda hep uzun süreli düşündüğünü ve Türkiye'ye çok fazla yatırım ve taahhütle bağlı olduğunu belirtti. Bursada İşçilerin işi bırakma meselesi sadece bursa fabrikası için değil Türkiye için bir Risk altında olduğunu ve bu meselenin tedarikçi tabanımıza güvenerek yol alabilmemiz açısından bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Kugler, durumun böyle devamı halinde uzun vadeli yatırımlarını gözden geçirecekler. Kugler bu uzun vadeli yatırımlarının gözden geçirlmesi durumunu, bir tehdit ortamı olduğunu ve istirar ortamı ve sosyal barışı değiştiren bir durum olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim