Ülkemizde bilindiği üzere her yetişkin erkek birey her hangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece askerliğini tecil ettirmez ise askere gitmektedir. Ancak bazı kişiler askerliğini tecil ettirmekte ve bedelli askerliğin çıkmasını talep etmektedir. Yine askerliği sonuna kadar tecil ettiren ve tecil ettirme sebebi kalmayı askere gitmek istemeyen çok sayıda kişide yoklama kaçağı, bakaya veya firari olarak aranmaktadır?

"Bakaya Nedir? (TDK Anlamı): isim, askerlik Askerlik çağına girenlerden son yoklamalarını yaptırarak askerlik kararı aldırdıkları hâlde çağrıldıklarında gelmeyen veya gelip de kıtalarına gitmeden toplandıkları yerlerden ayrılanlar."

Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik bekleyen kişi sayısı, askerliğini tecil ettiren öğrenci sayısı, askerliğini tecil ettiren toplam kişi sayısı, bakaya, firarı ve yoklama asker kaçağı olanların resmi sayısını kamuoyuna duyurdu. Bizlerde bu rakamları sizlere açıklıyoruz.

RAKAMLAR İLE DETAYLAR

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da Türkiye geneli öğrencilik dolayısı ile askerliğini tecil ettiren kişi sayısının 1.885.438, öğrencilik dışında tecil ettiren kişi sayısının 2.930.279, yoklama asker kaçağı olan kişi sayısının 570.422, bakaya sayısının 56.947, firarı sayısının 5772 olduğu belirtildi. Yıllık olarak 350 bin civarı er askerin alındığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım toplam bedelli askerlik bekleyen kişi sayısının ise 5,5 milyon olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim