PTT Personel Alımında Yazılı Sınav Yapmayacak

Artık PTT sözleşmeli personel alımında yazılı sınav yapmayacak. Yazılı sınavla personel alımına imkan veren hüküm PTT tarafından değiştirildi. Bundan sonra PTT personel alımları KPSS'den en yüksek puan alan 4 katı adaya uygulanacak sözlü sınavla yapılacak. Yönetim kurulu sözlü sınavın usül ve esaslarını belirleyecek. Yapılan değişiklik sonrasında yönetmeliğe yeni bir madde de eklendi. Bu maddeye göre, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olduktan sonra 10 yıl hizmet veren ve daha sonra da hizmet sözleşmesine geçen personellerin Uzman, Müdür Yardımcısı, Teknik Amir, Amir, Teknik Uzman ve İstatistikçiler eğer PTT tarafından istenilmesi durumunda şube müdürü veya müdür kadrosuna atanabilecek.

Konu ile ilgili hükmün tam metni;

""(3) Mülga T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele tabi Müdür Yardımcısı, Uzman, Amir, Teknik Amir, Teknik Uzman ve İstatistikçi pozisyonunda görev yapan, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu, on yıl hizmeti bulunan ve idari hizmet sözleşmeli personel statüsüne geçen personelden, PTT'nin personel politikası, hedef ve stratejileri ile boş pozisyon durumu, liyakat ve birim yöneticisinin görüşü esas alınarak Yönetim Kurulunca uygun görülenler ilgililerin muvafakati alınmak kaydıyla Şube Müdürü veya Müdür pozisyonlarına atanabilir"

Sendika yasağı bulunan bazı personellerin yasağı da yeni yönetmelikle kaldırıldı. Bundan sonra PTT'de çalışan denetim personeli, yöneticiler ve avukatlar artık kamu görevlileri sendikalarına üye olabilecek.

Editör: TE Bilisim