Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi giderek büyüme oranını artırmakta olup dünya devi olma yolunda hızla ilerlemekte şube sayısını ve personel sayısını da her sene daha da geliştirmektedir.

PTT'nin bilindiği üzere geçtiğimiz seneki atamalarının ikisine durdurulma kararı Danıştay tarafından çıkarılmış daha sonra hükümetin konuya el atması ile bir atamanın devamına karar verilmişti. PTT'nin bundan sonraki atamaları nasıl yapacağı büyük bir merak ile beklenirken konu hakkında açıklama geldi.

MEMUR ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

PTT bilindiği üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesine devir edilmiş bir kurum olarak bilinmekte olup bu kurum hem KPSS puanı ile alım gerçekleştirmekte hemde sözlü mülakat yapmaktadır. Danıştay PTT'nin böyle bir alımı gerçekleştirmeyeceği kararına varmasından sonra ilerleyen atamaların nasıl yapılacağı merak edilmekteydi.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yapılan açıklama ile bundan sonra yapılacak olan memur ve personel alımlarında sözlü sınav ve yazılı sınavın kurum tarafından yapılacağı duyuruldu. Yani PTT artık atamalarda KPSS puan şartı aramayabilir ama tabi ki KPSS puan şartı aranmayacak diye kesin bir tabire yer verilmedi. Ek olarak bölüm şartları kaldırılacak mı, boy, kilo şartları esnetilecek mi, bu konular hakkında da henüz duyuru yok.