Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT Anonim Şirketi geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilan ile avukat, mimar, mühendis, tekniker, gişe ve büro görevlisi ve postacı pozisyonları için toplam 5 bin memur alımı yapacağını duyurmuştu.

Buna göre ilgili pozisyonlar başvuru yapacak olan adaylardan her hangi bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranmadı. Ancak ikametgah şartı ve mezuniyet şartı arandı. KPSS şartını olmamasından dolayı yoğun rağbet geldi ve yapılan açıklama ile toplam kaç kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

110 BİN 700 KİŞİ BAŞVURU YAPTI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin avukat, mimar, mühendis, tekniker, gişe ve büro görevlisi ve postacı kadroları için şu ana kadar toplam 110 bin 700 aday başvuru yaptı. Sınavlara katılacak olan adaylar toplam 60 TL'lik onay ücreti ödemektedir.

Yani 110 bin 700 adayın ilgili ilana müracaat ettiği düşünülürse şu ana kadar 6 milyon 600 liralık ücretin PTT'ye ödendiği bilinmektedir. Başvuru yapan 110 bin 700 aday öncelikle pozisyonlar için uygun mu araştırmaları yapılacak sınavlar, mülakatlar düzenlenecek ve uygun adaylar 5 bin kişilik kadroya yerleştirilecektir.

Editör: TE Bilisim