Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından kamuoyuna yapılan duyuru ile 5 bin kişilik memur alımı ilanında güncellemelerin yapıldığı ve ilanın değiştirildiği belirtildi. İşin Olsa ekibi olarak yeni yayımlanmış olan ilan ile eski ilanı inceledik. Peki ne gibi farklar mevcut? İlan da neler değiştirildi?

YENİ İLANDA NELER DEĞİŞTİRİLDİ?

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından yayımlanmış olan yeni ilanda adayları hem sevindirebilen hemde üzebilen gelişmeler mevcuttur. Örneğini ilk olarak gözlere ''Psikometrik İnceleme'' takıldı. Peki nedir bu psikometrik inceleme? PTT bilindiği üzere gişe görevlisi, büro görevlisi ve dağıtıcı kadrolarında müşteri ilişkilerine önem vermektedir. Bu kadrolara atanan adayların kesin olarak yerleştirilebilmeleri için psikometrik incelemeye girmesi gerekecek.

Yine ilanda belirtmiş olan postacıda ki firma elemanın da güncelleme yapıldı ve pozisyonun yeni ismi PTT'de çalışan firma elemanı olarak güncellendi. Yine ilgili 5 bin kişilik memur alımında PTT'de görevli memurlarında şartları tuttuğu sürece istediği kadroya başvurabileceği belirtildi. Adayın sadece başvuru yapmak istediği pozisyonda aranan şartlara sahip olması gerekmektedir. İkametgah şartında ki aranan en az bir yıldır ikamet ediyor olmak ibaresi kaldırıldı. Bu ibarenin yerine adayın başvuru yapacağı tarih itibari ile başvuru yaptığı ilde ikamet ediyor olması gerektiği belirtildi. Yine Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık) pozisyonuna başvuran adaylardan SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesi, Yabancı Dil Sınavı Belgesi (Avukat, Mimar, Mühendis pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge), Yabancı Dil Sınavı Belgesi (PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 70 (Yetmiş) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge şartı da eklenmiştir.