PTT Genel Müdürlüğünün düzenlediği PTT bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlara yönelik personel alım sınavının sonuçları PTT Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi tarafından yayınlanan duyuruya göre sonuçların açıkandığı ifade edildi. PTT Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruları sınava giden adaylar öğrenmek için adayların PTT resmi internet sitesi üzerinde yer alan sorgulama ekranına giderek, adaylardan istenilen bilgileri girerek sisteme giriş yapabilirler. 

HER POZİSYON İÇİN FARKLI BAŞARI PUANI GEREKİYOR

PTT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınavın sonuçları elektronik ortamdan ilan edildi. Açıklanan sonuçlara göre birçok aday aldığı puanın yettiği pozsiyonlara başvuru yapabilecek. Hangi puan hangi pozisyon için yeterli sizlere açıklıyoruz; PTT tarafından yapılan pozisyon alımı açıklmasına göre bazı pozisyonlarda 70 puan üzeri alması şartı koyduğumuz adayarda bazu durumlarda ise 60 puan üzeri puanlarının yeterli olacağı açıklandı.

70 Puan ve üstü alan adayların başvuru yapacağı pozisyonlar; Avukat, Mimar, Mühendis; PTT Uzman Yardımcısı ve Tekniker pozisyonları 70 puan üstü alınması gerekiyor.

60 Puan ve üstü adayların başvuru yapacağı pozsiyonlar ise; Gişe ve Büro Görevlisi Pazalarmadan Sorumlu, Gişe ve Büro Görevlisi Lojistikten Sorumlu, Gişe ve Büro Görevlisi, Firma Elemanı, Postacı pozisyonları için en az 60 puan gerekmektedir. 

SONUÇLARA İTİRAZ HAKKI

Sınav sonuçlarından memnun olmayan adaylara Genel Müdürlük tarafından itiraz hakkı tanındı. İtiraz hakları sınav sonuçlarının yayınladığı gün (bugün) itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Genel Müdürlüklere yapabileceğini belirtildi.