Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkiltının 2 bin 500 kişilik memur alımı yapacağı Bakan Ahmet Arslan tarafından duyurulmuş ve ardından ilan yayımlanmıştı. Adaylar 15 Ağustos 2017 tarihinden başlayarak bir hafta boyunca 21 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurularını tamamladı.

21 Ağustos 2017 tarihinde PTT 2 bin 500 kişilik memur alımı sözleşmeli personel tercihleri sona erdi ve adaylar bekleyişlerine başladı. PTT 2 bin 500 personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklanma tarihi beli oldu mu gibi sorular sorulurken sonunda PTT insan kaynaklarından duyuru geldi ve sonuçların açıklandığı kamuoyuna ilan edildi.

SORGULAMA EKRANI

https://basvuru.ptt.gov.tr/info_web/t?x=msg

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin resmi internet sitesi linkini takip edecek olan adaylar ilgili bölüme nüfus cüzdan bilgileri ve güvenlik kodu bilgilerini girerek kadrolara yerleşip yerleşemediklerini öğrenebilmektedir. PTT bilindiği üzere büro memuru, gişe memuru ve dağıtıcı personeli alımı yapıyor.

Arkadaşlar bazı bölgelerde örneğin 80 puan alan aday yerleşememekte 75 puan alan aday yerleşebilmektedir. Bu durumlarda 80 puanlık aday İstanbul, Ankara gibi büyük illeri tercih ederken 75 puan alıp yerleşen aday Tunceli, Erzurum, Van gibi az tercih edilen bölgeleri yazmıştır. Yani az puan alan aday yerleşti hata mı oldu şeklinde düşünmenize gerek yoktur.

Editör: TE Bilisim