Ülkemizde yaşanan terör saldırılarının artması ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin çıkması ile Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenci alımları sıkılaştı. 18. dönem ve 19. dönem alımları geçtiğimiz sene tamamlandı. 19. dönem Polis Özel Harekat alımları için yurt genelinde yapılan fiziki yeterlilik sınavları tamamlandı ve adaylar mülakat tarihinin açıklanmasını bekliyor.

Bayanlar Kadro İstiyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi 18. dönem POMEM alımlarında toplam bin kişilik bayanlara kadro ayrılmış ve 9 bin kişi de erkek alımı yapılmıştı. Bu alımlar lisans mezunları arasından yapılmıştı.

19. dönem POMEM öğrenci alımlarında ise 10 bin kişilik kadro ayrılmış ancak alımların tamamı erkekler için yapılmıştı yani bayanlara hiç kadro ayrılmamıştı. POMEM'de eğitim görmek isteyen bayanlar 20. dönem ve diğer alımlarda bayanlar için kadro istiyor.

Yaş Şartı Esnetilsin

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci alımlarında bilindiği gibi yaş şartı da aranmaktadır. Her ne kadar yaşı tutmayan adaylar müracaatlar ve kampanyalar da başatılsa yaş şartı istenildiği seviyede esnetilmemektedir.

Bu sebepten ötürü pek çok aday yaş şartının esnetilmesinden ziyade olarak bildirilerde verilen 31 Aralık ibaresinin silinmesi ve bu ibarenin yerine 1 Ocak ibaresini getirilmesini istemektedir. Örneğin alımlar da 31 Aralık 1989 tarihinin yazması yerine adaylar bura da 1 Ocak tarihinin yazmasını istiyor.