İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene on binlerce polis alımı gerçekleştirmektedir. Polis alımlarında en çok yoğun rağbet gösteren sınıflardan bir tanesi bilindiği üzere Polis Özel Harekat PÖH'dir.

En son Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için alım 19. dönem POMEM olarak gerçekleştirildi. Bu dönemden sonraki alımlar 20. dönem POMEM ve 21. dönem POMEM olarak gerçekleştirildi ancak bu alımların ikisi de polis memuru sınıfında gerçekleştirilmiştir. Adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirmişken buradan da üzücü haber geldi.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağı ancak alımın polis memuru sınıfında yapılacağı belirtildi ve PÖH müjdesi bekleyenlere bekledikleri duyuru yapılmadı.

Peki Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için alım ne zaman yapılacak? Buna göre Polis Özel Harekat PÖH alımı bilindiği üzere POMEM kapsamında yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı adaylar şimdide gözlerini 23. dönem POMEM'e çevirdi. Ancak POMEM eğitim kurumlarındaki doluluk oranı ciddi seviyelere ulaşacağı için 23. dönem POMEM ilanının yakın bir tarihte yayınlanacağı beklenmemektedir.