Ülkemizde yaşlısı genci polis olmak için gerekli sınavlara girmektedir. Ancak aranan niteliklerden bazıları uygun görülmez. Bilindiği gibi Polis Meslek Eğitim Merkezi 2013 yılında açıkladığı karar ile alım yapacağı erkek ve bayan adayların askerliklerini yapmamaları halinde maksimum 28 yaşında ve erkek adayların askerliğini yapması ile maksimum 30 yaşında olması gerektiği belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde Lise mezunu adaylara güzel bir haber geldi. Buna göre Polis Özel Harekat olabilmek için artık adayların lisans mezunu olması gerekmiyor. Lise mezunu adaylar dahi Polis Özel Harekat olabilmek için başvuru yapabilmekte ve adayın Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir. Ancak bunun yanı sıra adaylardan bazı nitelikler aranıyor.

Yaş Sınırı Hakkında Önemli Gelişme

POMEM başvuruları için adayların maksimum 28 yaşında olması, askerliğini yapmış olması ve aradan en fazla 36 ay geçmesi hakkında duyuru yapıldı. Bu yaş sınırı ve askerlik konusu başvuru yapacaklar tarafından uygun görülmedi.

Konu mahkemeye taşındı ve mahkeme yaş sınırı hakkında açıklama yaptı. Buna göre Polis memuru olabilmek isteyen adaylara uygulanan yaş sınırının kalkmayacağı belirtildi. Bundan sonra ki yapılacak alımlarda nitelikler aynı şekilde devam edecek ve askerlik ile yaş sınırı şartı uygulanacak.
Editör: TE Bilisim