Ülkemizde bulunan gençlerin büyük bir kısmı Polis olmak istemektedir. Ancak 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ askeri darbe girişiminin ardından Polis olma sisteminin değişip değişmediği hakkında sorular sorulmaya başlandı. Peki 2017 yılında nasıl polis olunur? Polis olma şartları nedir?
Öncelikle polis olmak için adayların eğitim almaları gerekmektedir ve eğitimler PMYO, POMEM, PAEM gibi kurslarda verilmekte olup bir de son dönemde PÖH eğitimleri başladı.

Polis Olma Şartları

Lise mezunu olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye girip baraj puan şartını geçen adaylar Polis Meslek Yüksekokullarına girerek polis olabilirler. Bu adaylar baraj puanı olan 270'in üzerinde YGS'den puan alacak ve 2 yıl boyunca eğitim görecek. Eğitimlerinin bitmesi ile polis memuru olarak göreve başlayacak.

Üniversite mezunu olan adaylar lise lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ye girip en az 70 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Bu puanı alan adaylar PAEM ile bir yıla yakın eğitim görmekte ve eğitimlerinin ardından komiser yardımcısı olarak göreve başlamaktadır.

Yine üniversite mezunu olan adaylar polis memuru olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve 60'dan yüksek puan almış olan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde 6 - 8 ay boyunca eğitim alarak polis memuru olarak göreve başlayabilir.

Polis Özel Harekat alımları yeni başlamış olup bu alımlarda şartlar değişiklik göstermektedir. Alımlarda lisans mezunu ve KPSS şartı aranabildiği gibi aranmayıp adayın en az lise mezunu olması da istenebilmektedir.
Editör: TE Bilisim