İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene binlerce güvenlik görevlisi alımı yapmaya devam ediyor. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile bu sene daha çok alımın yapacağı düşünülüyordu ki Ağustos ayı içerisinde 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapıldı. Lise mezunlarının başvurabileceği 10 bin Polis Özel Harekat alımının daha yapılması beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 10 bin Polis Memuru alımının da yapılacağını duyurarak adaylara sevindirici haberi verdi.

20 Bin Polis Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20 bin Polis alımının yapılacağını duyurmuştu. Fakat Polis Memuru ve Polis QÖzel Harekat alımlarında adaylardan istenen bazı şartlar var. Örneğin adayların askerliğinden terhis olma sürelerinin 3 sene (36 ay)'ı geçmemesi gerekmektedir. Ek olarak yine adayların en fazla 28 yaşına kadar bu kadrolara başvuru yapabildiği de açıklanmıştı.

Adayların en çok şikayetçi olduğu durumlar askerlik ve yaş şartı idi. Mahkeme bu konu taşındığında hakim adayların kesinlikle bu niteliklere uyum sağlayacağı ve bunun değiştirilmeyeceğini açıklamıştı. Ancak lise mezunu adayların girişimleri devam ediyor. Yaş şartı ve askerlik şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda her hangi bir bilgi yok. Bakalım konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama yapılacak mı?