Polis olmak için istenilen sağlık şartlarında esneklik getirildi.  Emniyet teşkilatına yapılan polis alımlarında  "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği" yapılan ilk atamalarda daha önceki mesleğine geri dönüşlerde ve açıktan ve naklen atamalarda aranılacak olan sağlık şartları  belirlendi. 03 Ocak 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte çarşı ve mahalle bekçilerinin sağlık şartlarında A dilimi esas alınacak.

DÖVME VE YARA İZİ OLAN POLİS OLABİLECEK

Okullara alınacak olan öğrenci adaylarında A dilimi sağlık şartları aranacak. Yabancı uyruklu adaylar için ise C dilimi sağlık şartları uygulanacak. Polis adayları dövme ve yara izi yazlık üniforma giyildiğinde görünmüyor ise sağlık şartını taşımış sayılacaklar. Adayların görme bozuklukları muayenesinde miyop olanlar için -2 dereceye kadar kabul edilecek. Hipermetrop göz kusuru bulunan adaylar için ise +1 dereceye kadar esnetildi. İşitme sorunları için daha önce 20 desibel iken yeni düzenlemede 25 desibel olarak değiştirildi. 

POLİS ADAYLARINDAN İSTENİLEN BELGELERDE DEĞİŞİKLİK

Polis alımlarında uygulanan sağlık şartlarında bir çok esneklik getirildi. Bu değişikliklerin tamamını görmek için linkte bulunan yönetmeliği Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini tıklayabilirsiniz. Ayrıca adaylardan istenilen belgelerde de değişikliğe göre ultrasonografi, ekokardiyografi, solunum ve odiometri fonksiyonu testleri de istenilecek. 

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİ ALIMLARINDA UYGULANAN SAĞLIK ŞARTLARI

Mahalle bekçisi, pilot ve işçilerin yeni yönetmelik ile emniyet teşkilatında görevlendirilen personellerde olduğu gibi A dilimi sağlık şartlarına uygun olması gerekecek.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/01/20180103-1.htm