Bilindiği üzere EGM Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımı ilanı yayımlandı. 20. dönem POMEM polis alımında kadınlara da bin kişilik kadro verildi. İlan oldukça ilgi çekti ve yüz binlerce kişi tarafından takip edildi. Bu dönem ki alımlarda rekor başvuru bekleniyordu.

BAŞVURULAR YETERSİZ KALDI

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 10 bin kişilik polis alımı ilanına sadece 14 bin 500 kişilik başvurunun yapıldığını belirtti ve gerekli talimatları verdiğini duyurmuştu. Bu talimatların ardından Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında şartların esnetileceğini duyurdu ve adaylara büyük müjdeli haberi verdi.

YENİ ŞARTLAR NASIL OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şartların esnetileceğini söyledi peki yeni şartlar nasıl olacak. Buna göre şu an için yeni şartların nasıl olacağına ilişkin her hangi net bir bilgi yok.
  • Mezuniyet Şartı Değişebilir
Başvuruların artması için mezuniyet şartının mutlaka azaltılması bekleniyor. Buna göre lise ve önlisans mezunları da başvuru yapabilir seviyeye indirilebilir.
  • Yaş ve KPSS Şartı
Bilindiği üzere polis alımlarında 28 yaş sınırı konulmaktadır. Bu şartın değiştirilip değiştirilmeyeceği bilinmese de adayların şartın 35 olmasını istiyor ve KPSS puanının da kaldırılması istenmektedir.

20. DÖNEM ALIMA BAŞVURU YAPILIR MI

Şartlar esnetilecek ancak 20. dönem 10 bin polis alımına malesef adaylar başvuru yapamaz. Bu alımlarda halen eski şartlar geçerliliğini korumakta ve adayların lisans mezunu olması gerekmektedir.

DEĞİŞMESİNİ İSTEDİĞİNİZ ŞARTLARI YORUM ATIN
POLİS ŞARTLARI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim