Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı ihtiyaçlar doğrultusunda polis alımları yapmaya devam ediyor. 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuruları 14 Nisan 2017 tarihinde sona eriyordu ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında başvuruların yetersiz olduğun ve başvuruların artması için gerekli talimatları verdiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine başvurular 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatıldı. Peki bundan sonra ki polis alımlarında başvuru şartları esnetilecek mi? Mezuniyet ve yaş şartında neler değişecek? Adaylar bu sorunların cevaplarını merak ile bekleniyor.

HANGİ ŞARTLAR ESNETİLECEK

Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ya da Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı gibi kurumlardan şartların nasıl ismetileceğine dair her hangi bir bilgi yayımlandı ancak adaylar şunları istiyor;

Mezuniyet Şartı
Buna göre adaylar POMEM polis alımlarının lisans düzeyi seviyesinde yapılmasını istememekte ve şartların lise, önlisans düzeyine çekilmesini istemektedir.

Yaş Şartı
Polis alımı yaş şartlarında 28 yaş şartı bulunmaktadır. Bu şarttan dolayı çok sayıda aday başvuru yapamamakta ve adaylar yaş şartının 35'e yükseltilmesini istemektedir.

KPSS Şartı
Yine Polis alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Adaylar KPSS'ye girdiklerini ancak çalışmadan girdikleri için yeterli düzeyde puanı alamadığını ve bu sebepten dolayı başvuru yapamadıklarını belirtmektedir. Buna göre KPSS şartının da kaldırılması isteniyor.

POLİS ALIMI HABER KAMPANYALAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim