İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene ihtiyaçlarına göre çok sayıda polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene polis alımları ne zaman yapılacak erken konu hakkında kamuoyuna son dakika duyurusu yapıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruda 10 bin polis alımı yapılacağı duyuruldu. Alımların 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapılacağı belirtildi. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adayların hangi mezuniyet düzeyinden mezun olması gerekmektedir.

EN AZ ÖN LİSANS MEZUNU ŞARTI ARANIYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruda 22. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre lisans mezunlar arasından 7 bin 200 erkek ve 800 kadın, ön lisans mezunları arasından ise bin 800 erkek ve 200 kadın polis alımı yapılacağı belirtildi. Peki alıma başvurular ne zaman yapılacak tarih hakkında her hangi bir bilgi verildi mi? 

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı lisans ve ön lisans mezunu kadın ve erkek 22. dönem POMEM'e toplam 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Buna göre tarih hakkında henüz net bir bilgi olmamak ile birlikte yakın zamanda Polis Akademisi Başkanlığından başvuru tarihlerine ilişkin resmi bir duyurunun yayımlanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim