Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunmakta olan POMEM, PMYO ve PAEM aracılığı ile her sene binlerce polis öğrencisi yeni eğitim hayatına başlamakta ve mezuniyetler de tamamlanmaktadır. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü her sene on binlerce alım gerçekleştirmekte olup yeni alım ilanları da kamuoyuna duyurulmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde POMEM mezuniyet törenin de önemli açıklamalarda bulunmakta olan Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak bugün resmi Twitter hesabı aracılığı ile yeni açıklamalar daha yaptı. Buna göre 2018 yılı polis alımı, 2018 yılında kaç polis alınacak vb. gibi soruların detayları öğrenildi.

2018 YILI POLİS ALIMI DETAYLARI

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından yapılan açıklama da şuana kadar 56 bin 500 kişinin mezun olduğu ve 2018 yılı sonuna kadar toplam mezun sayısının 85 bine çıkarılacağını belirtti. Yani 29 bin kişilik polis öğrencisi daha mezun olacak. Geçtiğimiz dönem POMEM'e 13 bin polis alımı gerçekleştirildi. Bunu da çıkartırsak 16 bin kişilik sayı kaldı.

Buna göre tüm detaylar hesaplandığında 2018 yılında 16 bin polis alımı yapılacağı görülmektedir. Tabi yeni mezun sayısında değişikliklerin olması durumunda 16 bin kişilik polis alımında da farklılıklar olabilir. Öte yandan Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanı hakkında da yeni duyuru bekleniyor.

POLİS ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİN?
Mobil Uygulamamızı Buradan İndiriniz