Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı eğitim kurumları POMEM, PMYO ve PAEM için polis öğrencisi alımları yapmaya devam ediyor. Şu anda POMEM önlisans ve lisans mezunları için polis alımı başvurulrı sürüyor. Ancak lise mezunu PMYO polis alımları halen yapılmadı. Peki lise mezunu polis alımı ne zaman yapılacak?

21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 13 bin kişilik önlisans, lisans kadın ve erkek polis öğrencisi alımı yapıyor. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımları ne zaman yapılacak.

PMYO POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan eğitim kurumu Polis Meslek Yüksek Okuluna ihtiyaçlar doğrultusunda polis alımları gerçekleştirilmektedir. Polis alımlarında üniversite mezunu kişi sayısı bir hayli arttığı için artık genel olarak POMEM kapsamında alımlar yapılıyor. Ancak ihtiyaçlara yönelik PMYO polis alımı da yapılmaktadır.

Peki lise mezunu ve önlisans mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) polis alımı ne zaman yapılacak? Konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımızdan her hangi bir açıklama gelmediği için lise mezunu polis alımlarının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat şu anda polis alımları için yeni bir ilan gündemde yok. Yani önümüzde ki 4 - 5 ay içerisinde ya da sonrasında alımlar yapılabilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim