Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlar doğrultusunda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden polis öğrencisi temin etmeye devam etmekte olup 25 Mayıs 2018 tarihi itibari ile Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM ve Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için ayrı ayrı duyuru yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuruda lise mezunu 2 bin 500 polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre resmi bir yazılı duyuru ne zaman yapılacak derken Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO duyurusu geldi ve 2 bin 500 polis alımı yapılacağı belirtildi.

DETAYLAR YKS SONRASI BELLİ OLACAK

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden resmi olarak yapılan yazılı açıklama da Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO içi 2 bin 500 polis alımı yapılacağı ve detayların ise 30 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınav yani üniversite sınavı sonrası açıklanacağı belirtildi.

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımları bilindiği üzere üniversite sınavı puanlarına göre yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı adayların 30 Haziran tarihinde yapılacak olan üniversite sınavına girmesi ve her hangi bir puan türünden en azından 260, 270 üzerinde puan alması gerekmektedir (okul puanı hariç). Genel olarak o sene yapılan üniversite sınavında adayların aldığı puanlar göz önüne alınarak bir baraj puanı konulmakta ve ancak bu baraj puanını geçen adaylar müracaat edebilmektedir.

3 BİN KOMİSER YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU BURADA
10 BİN POMEM POLİS ALIMI DUYURUSU BURADA