İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere öğrenci ihtiyaçlarını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirmektedir. Lise mezunu polis alımları Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılmakta olup geçtiğimiz haftalarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda lise mezunu 2 bin 500 polis alımının yapılacağı vurgulanmıştı.

Buna göre lise mezunu polis alımları için öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin üniversite sınavı yapması adayların puanlarını ve sıralamalarını açıklaması beklenmektedir. Buna göre geçtiğimiz 30 Haziran tarihinde ilk üniversite sınavı yapıldı ve şimdi tüm gözler Polis Akademisi Başkanlığına çevrildi.

2 BİN 500 POLİS ALINACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu 2 bin 500 polis alımı gerçekleştirecek. Alımlar Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılacak olup ilanın yayımlanması bekleniyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Buna göre büyük ihtimal ile ilan üniversite sınavı sonucunun açıklanması, öğrencilerin sıralamalarının belirlenmesinden birkaç gün sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlanın yayımlanması ile ilk haberdar olmak istiyor ve aranacak şartların ne olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız www.isinolsa.com sitemizi ve mobil uygulamamızı takip etmeniz yeterlidir. 2 bin 500 polis alımı ilanı yayımlandığında sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

İlan Yayımlandığında Anlık Bildirim İster Misiniz?
Mobil Uygulamamız Burada: İşin Olsa Uygulaması (Android ve iOS)