Karadeniz'de yapılanma içinde olduğu iddia edilen eli kanlı terör örgütü PKK'ya Karadeniz havası iyi gelmedi. Giresun’un Şebinkarahisar ile Gümüşhane arasında yapılmaya girdikleri konuşulan teröristler için bulundukları iklim şartları sıkıntı yarattı.

İstihbarat birimlerinin PKK’lı teröristlerin telsiz kestirmelerinden elde ettiği bilgiye göre; Suriye’den bölgeye gönderilen örgüt üyelerinin bir süre sonra doğa şartlarına uyum sağlayamadığı için hastalandığı ve bu nedenle geri dönmek için Kandil’den izin istedikleri saptandı.
Karadeniz’e takviye olarak gönderilen 20’ye yakın teröristin 'Geri dönmek istiyoruz' çağrısına Kandil’in de izin verdiği belirtiliyor. İstihbarat raporlarına göre; bölgede küçük bir grubun kaldığı ve kış üslenmesi hazırlığında olduğu tespiti yapıldı. haber 61'in haberine göre, telsiz dinlemelerine göre teröristler, Karadeniz'in doğa koşullarından etkilenerek daha kolay hasta oluyor. 
 
GİRESUN'DA SALDIRMIŞLARDI...
 
PKK'lı teröristler Eylül ayı sonunda Giresun'un Güce ilçesinde askeri karakola roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırıda okul bahçesindeki düğüne katılan 4 vatandaş yaralanmıştı. Ekim ayının başında ise Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Arslancık mevkiinde yol kontrolü yapan Jandarma Trafik ekiplerine ateş açılmıştı.

Editör: TE Bilisim