Diyarbakır'ın Sur İlçesinde güvenlik güçleri PKK'ya ait olan Kahve makinesinde bomba harmanı buldu. Bunun beraberinde ise bir çok silah ve cephane ele geçirildi.


Sur’daki PKK cephanelerinin ele geçirildiği 4 evde yapılan aramalarda kahve makineleri de bulundu. Teröristlerin el yapımı patlayıcıları bu makinelerde harmanladığı ortaya çıktı.

Önceki gün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polisin düzenlediği operasyonlarda tarihi evlere gizlenmiş PKK’lı teröristlere ait, aralarında zırh delici Zagros silahın da bulunduğu çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirilirken, el yapımı patlayıcıların harmanlanmasında kullanılan kahve makineleri emniyet güçlerini bile şoke etti. Operasyonlarda RPG 7 roketatar, Kalaşnikof tüfekler, M-16 piyade tüfekleri el bombaları, çok sayıda savunma tipi el bombası, plastik bidonlara sıkıştırılmış kablo tuzaklamalı el yapımı patlayıcı, RPG 7 roket atar mühimmatı, RPG 7 roket atar sevk fişekleri, tank savar roket başlığı, bol miktarda mermi ve şarjörler, tıbbi malzemeler, bomba yapımında kullanılan gübre ve malzemeleri ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi. 
 
Pil yerine bisiklet aküsü
 
Van’da tutuklanan V.B’nin ifadesi ise, el yapımı patlayıcıların infilak etmeme ihtimalini ortadan kaldırmak için pil yerine, örgüt mensuplarına elektrikli bisiklet aküsü temin ettiğini ortaya çıkardı. 
 
Soruşturmayı derinleştiren polis de bölgede yaptığı incelemelerde, bisiklet aküsü kullanıldığını belirledi. Başsavcılık, diğer patlayıcılara göre hazırlanması daha basit ama etkisi daha yüksek olan bu yöntemin, daha önce Akköprü ve Seyit Fehim Arvasi mahallelerinde iki zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan iki bombada kullanıldığını tespit etti. V.B.’nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda akü bulundu.
 
Bir şehit, dört asker yaralı
 
Sur’un 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Dün geceden beri zaman zaman şiddetli çatışmaların devam ettiği ilçede, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi ve çatışmalarda 5 asker yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
1 yıl önce evlenmişti
 
Keskin nişancı tüfeği Kanas ile yaralanan Uzman Çavuş Selçuk Paker tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Paker’in İstanbul’da oturan ailesine şehit haberi verildi. Ümraniye Ülkü Ocakları yöneticiliği de yapan şehidin Ankara’dan geçici görevle gittiği ve 1 yıl önce evlendiği, eşinin de hamile olduğu öğrenildi.
 
11.5 ton bomba 250 bin mermi
 
NTV’ye konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, operasyonlarda şu ana kadar ele geçirilen mühimmat rakamlarını açıkladı:
 
YANLIŞ ALGI: Türkiye’deki seçim dönemi 2 senede 4 seçimin olması nedeniyle milletvekillerimiz Avrupa ülkelerine gelmek imkanı bulamadılar. Maalesef o boşlukta Türkiye’nin aleyhine çevreler Avrupa ve İtalya’yı dolaşıyorlar. Burada da yanlış bir algı olması da kuvvetle muhtemeldir.
 
HUZUR İÇİN: Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamak için orada. Bilgilerle belgelerle ele geçirilen 11.5 ton mühimmatı, 250 bin mermiyi, 65 roketatarı, mayınları, patlayıcıları, şehitlerimizi, PKK’nın öldürdüğü sivil sayısını gösterince, haritalarla anlatınca fotoğraflarla anlatınca bu sabun köpüğü propagandalar da ortadan kalkacaktır.
 
SİVİLLERİ ÖLDÜREN PKK: Sivil halkı öldüren, baskı altında tutan göçe zorlayan PKK değilmişcesine adeta sanki devlet buralara girmiş çok sayıda sivili katlediyor yardımımıza gelin şeklinde bir propaganda yürütüyorlar. Bu kampanya vatana ihanetin son perdesi diyebilirim.