Diyarbakır'da bomba yüklü aracı infilak ettiren4 PKK militanı ve onları takip ettikleri öğrenilen 5 köylü hayatını kaybetti. Ölen köylülerin cesetleri tarlalarda aranıyor.


Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü Köyü yakınlarında, PKK'lıların içinde bulunduğu bomba yüklü kamyon infilak etti. Kamyondaki 4 PKK'lı öldü. Kamyonun arkasındaki araçlarda bulunan 5 köylü de hayatını kaybetti.


Patlamanın şiddeti Diyarbakır'ın birçok ilçesinde de hissedildi.

Al Jazeera'ye konuşan köydeki görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:

Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Köyün içinde neden kamyonla gezdiklerini sordu ve ardından tartışma yaşandı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyon Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonun peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti. 

Kamyondaki 4 PKK'lı da öldü.Hayatını kaybeden köylülerin cesetlerini yakınları tarlada arıyor.