PKK bu kez sivilleri hedef aldı. Bu sabah saat 08:45 sıralarında Erzurum-Oltu-Göle yolu üzerinde  seyir halinde olan minibüs PKK'lılarca tarandı. Olayda minibüs şoförü hayatını kaybetti. İşte ayrıntılar...

Olay, saat 08.45 sıralarında Erzurum-Oltu-Göle yolu üzerinde meydana geldi. Bölücü Terör örgütü PKK’lı teröristler, Erzurum-Oltu, Ardahan-Göle karayolunun 75’inci kilometresinde yol kesti. Aydoğdu köyü Yayla mevkiinde Erzurum firmasına ait yolcu otobüsünü durduran teröristler yolcuları aşağı indirerek otobüsü ateşe verdi. PKK teröristleri bu sırada yoldan geçen ve kaçmak isteyen sivil bir minibüsü hedef alarak taradı. Olay yerinden hızla kaçan minibüsteki bir sivil vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaş Göle Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada yoldan geçen Şenkaya Yoğurçular köyü yolcu minibüsü süratle kaçmak istedi. Teröristlerin taradığı yolcu minibüsünün sürücüsü evli ve iki çocuk babası Galip Bektaş ağır yaralı olarak kaldırıldığı Göle Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay sonrası Oltu - Göle karayolu ulaşıma kapatılırken, güvenlik güçlerince bölgede operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR’DA JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ndeki Topçular Jandarma Karakolu’na bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Hani İlçesi’ndeki Topçular Jandarma Karakolu’na bugün saat 10.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma çıktı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürüyor. (DHA)

BİNGÖL'DE TRT VERİCİLERİNE SALDIRI

Bingöl’de bir grup PKK’lı, TRT'nin verici istasyonuna saldırıda bulundu. İstasyonda büyük çapta hasar oluştu. Edinilen bilgilere göre, olay, Bahçelievler ile Mirzan mahalleri mevkiinde bulunan seyir terasında meydana geldi. Dün akşam saatlerinde TRT ve GSM operatörlerine ait verici istasyonlarının bulunduğu bölgeye gelen PKK’lılar, TRT istasyonunun yanına patlayıcı yerleştirdi. Daha sonra verici istasyonu havaya uçuruldu. Patlamayla birlikte harekete geçen polis, çevrede inceleme yaptı. Olayda TRT'nin verici istasyonu büyük çapta zarar görürken, bölgede bulunan GSM operatörleri de patlamadan etkilendi. (İHA)

Editör: TE Bilisim