Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarafından geçen hafta yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 25 kişiden 23'ü serbest bırakıldı. Son 2 iş adamı iste tutuklandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI


14 Ekim günü sabah saatlerinde Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Uşak merkez ve ilçelerinde çok sayıda ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlemişti. Sözde 'paralel yapı' iddiasıyla aralarında şehrin önde gelen iş adamları ve hayırseverlerinin de yer aldığı 25 kişi gözaltına alınarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Baskınlarda Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika ve çeşitli iş yerleriyle birlikte bir avukatlık bürosu, iş adamlarına ait ev, işyeri ve arabalarda aramalar yapılmıştı.

23 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 25 kişiden 3'ü polis sorgusunda, biri de savcılıkça serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 21 kişiden 19'u ifadelerinin ardından serbest kalırken, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ve UOSB'de iş yeri olan Barış Altunordu ise tutuklandı.Edinilen bilgilere göre sözde 'paralel yapı' iddiasıyla gözaltına alınanlara emniyette; topluca teravih namazı kılınması, herkese açık pastanede beraberce dondurma yemeleri, herkese açık lokantada iftar yapmaları, aileleri ile birlikte tatil yapmaları şeklinde suçlamalarda bulunuldu, bütün bunlar 'örgüt' faaliyeti sayıldı. Ayrıca polisin, teknik ve fiziki takibe aldığı iş adamlarının pastanede dondurma yemelerini dosyaya 'delil' diye koyduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim