Vahşice öldürülen Özgecan'ın katili Mersin'de gizlice gömüldü. Cezaevinde öldürülen Suphi Altındöken, Belediyenin verdiği izinle dün gece sessiz sedasız gömüldü.


Belediye izin vermeyince Adana ve Mersin arasında gidip gelen cenazenin defnedilmesi için tam 5 gün sonra onay çıktı. Suphi Altındöken’in annesi Naciye Tan’ın avukatının, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt çıktı. Cenazenin toprağa verilmesi için belediye aileye yer gösterdi. Gece saatinde morgdan alınan Altındöken, Mersin sınırları içerisinde bulunan güvenlik gerekçesiyle yeri gizli tutulan mezarlığa gömüldü.

Adana-Mersin otoyolu Tarsus kavşağında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, cenazeyi taşıyan pikabın geçişine izin verip, gazetecilerin araçlarını durdurdu. 

MORGDAN ALINIP PİKAPLA GÖTÜRÜLDÜ

Gece, yakınları ve ailenin avukatı tarafından Adana Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, bir pikaba konuldu. Adana-Osmaniye otoyolunda bir süre Osmaniye yönüne giden pikap, daha sonra Mersin’e yöneldi. Bir grup gazeteci de araçlarla pikabı takip etti. 

Adana-Mersin otoyolu Tarsus kavşağında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, cenazeyi taşıyan pikabın geçişine izin verip, gazetecilerin araçlarını durdurdu. Altındöken’in ailesinin, cenazenin defnedileceği yerin bilinmesini istemediği öğrenildi. MEZAR BULUNAMAMIŞTI

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan’da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı. Altındöken’in cenazesi, 12 Nisan’da saat 04.00’te Mersin’in Tarsus ilçesine götürülmüş, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin gece defin yasağı kararı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle sabah Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. 



'CANAVARCA HİSLE EZİYET ÇEKTİREREK ÖLDÜRME'

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürüldü. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. 

Mahkeme heyeti, baba Necmettin Altındöken’i, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Sanık Fatih Gökçe ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırıldı. 

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan’da, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölürken, babası Necmettin Altındöken yaralandı. 
 

Editör: TE Bilisim