ÖSYM nin 21 Temmuz 2017 tarihli duyurusuna göre bir çok adayın beklediği Tercih Kılavuzunu yayımladı. ÖSYM nin duyurusuna göre 2017 yılı 8. Dönem Sağlık bakanlığına Bağlı Türkiye Kalk Sağlığı Kurumunun sözleşmeli Ebe ihtiyacı için alım yapacak. Adaylar tercihlerine başlayabilirler. Tercih Kılavuzuna göre başvurular en geç 27 Temmuz 2017 tarihi saat 23:69 a kadar devam edecektir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kalk Sağlığı Kurumu bu tercih kılavuzuna göre bünyesine toplamda 347 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Ebe alımı yapacak. Tercih kılavuzuna göre adaylar, farklı bölgelerden alınacak.

ALIM YAPILACAK İLLER:

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kalk Sağlığı Kurumu, Van, Tunceli, Şanlıurfa, Sivas, Siirt, Muş, Mardin, Malatya, Kars, Kahramanmaraş, Iğdır, Hakkari, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Bayburt, Batman, Artvin, Ardahan, Ağrı ve Adıyaman bölgelerinde alım yapacak. Tüm alımlar için Lisans Düzeyinde kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adaylar tercih işleminde bulunabilmesi için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Lisans düzeyindeki KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, ve öğrenim düzeyindeki okuldan veya programdan mezun olmuş olmak zorundadırla. Bu şartları taşımadığı halde tercih işleminde bulunmuş olsaar ve hatta atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile özleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI:

ÖSYM nin duyurusu ile tercih işlemler ian itibari ile başladı. Adaylar başvurularını engeç 27 Temmuz 2017 tarihi saat 23:59 a kadar kadar yapmaları gerekmektedir. Merkezi yerleştirme işlemine başvurular Tercih Kılavuzunda belirlenen şart ve kurallara göre ÖSYM nin resmi internet sayfasında T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile yapılacaktır. Daha sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecektir. İlan edildikten sonra adayların göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, istenen belgeler ve diğer bilgiler için http://www.thsk.gov.tr ve http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet sayfalarından duyurulacaktır.ÖSYM tarafından tercihine yerleştirilenlere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından göreve başlama işlemleri için herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar (https://goo.gl/9ZZe3B) bağlantısını kullanarak inceleyebilirler.

ÖSYM Ninin Duyurusu İçin : https://goo.gl/t68stf

Genel Bilgiler

TABLO-1 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Atama Yapılacak Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonları (Lisans Mezunları İçin)

Dilekçe

Editör: TE Bilisim