Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu ortaöğretim, önlisans ve lisans Kamu Personeli Seçme Sınavına bu sene 6 milyon kişi başvurdu. En son sınav ortaöğretim mezunlarına yapıldı ve bu sınavında sonuçları açıklandı. Şu anda tüm adayların sınav sonuçları açıklandı ve adaylar atamaların ne zaman yapılacağını bekliyor. Toplam 6 milyon kişinin girdiği ve yine milyonlarca kişinin başvuracağı merkezi yerleştirme atamaları ne zaman yapılacak? Atamalar ne zaman? 2016/2 KPSS ne zaman gerçekleştirilecek?

ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tüm Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı ve adaylar heyecan ile atama tercihlerinin ne zaman yapılacağını bekliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesinde ki takvime bakıldığında KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme atamalarının 21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacağı bilinmektedir. Yani ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adaylar atama tercihlerini bu tarihler arasında yapabilecek.

Onay Ücreti Olabilir

Milyonlarca adayın başvuru yaptığı bu atama tercihlerinin onaylanması için adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara 15 liralık ödeme yapması gerekebilir. Bu ödemeyi yapmayan adayların tercihleri yapılmamakta ve sıraya alınmamaktadır. Yerleşmek isteyen adayların mutlaka onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.