Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adayların aldıkları puanlar ile bünyesinde istihdam etmek üzere personel alım yapmaktadır. Ancak adayların yüksek puan alması gerekiyor çünkü Orman av Su İşleri Bakanlığı pek fazla atamama yapmamakta ve bu Bakanlıkta çalışacak olan üniversite mezunlarının sayısı her geçen sene katlanarak artmaktadır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi çalışmalara başladı ve işsizliğin önüne geçmek için görüşmeler devam ediyor.

300 Bin Kişiye İstihdam Şansı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile 300 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Peki bu kadar fazla kişiye istihdam nasıl sağlanacak.
Yapılan açıklama da öncelikle suyun kullanılması ve suyun öneminden bahsedildi. Bilindiği gibi her ne kadar ülkemiz bol yağış alan iklime sahip olsa da yazları oldukça sıcak geçmektedir ve yağış alan bölgelerdeki suyun büyük bölümü tekrar buharlaşmaktadır. Üstelik İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gibi sıcak bölgelerde bulunan göller kuruduğu gibi sulama alanları gittikçe azalıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada yapay göletlerin ve barajların sayısının artırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek yapış alan bölgelere gelen yağmurdan yararlanmak için yeni çalışmaların olduğu belirtildi. Tahmini olarak 2019 yılında Güneydoğu Anadolu Projesi bitecek ve bu süreye kadar binden fazla gölet alan inşaa edilecek. Bu sayede kente göçün önü engellenecek ve toprağa verilen değer daha da artıp 300 bin kişiye kadar istihdamın sağlanacağı düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim