Üniversite mezunlarının iş bulamadığı gerçeği her geçen gün artmaya devam ediyor. Şüphesiz ki kadro alamayan en büyük mühendislik bölümlerinden bir tanesi de Orman Mühendisliğidir. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Orman Mühendisliği bölümünün okuyan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına dahi girse atanamamaktadır.

Kadro Ayrılmıyor

Orman Mühendislerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi şüphesiz ki kadro ayrılmamasıdır. Pek çok mühendislik dalında atama sorunu var. Ancak bakanlıklar ya da kamu kurumları mühendislik dalları için kurum sınavları düzenlemekte ve bu sınavlar ile alım gerçekleştirmektedir. Fakat Orman Mühendisleri için kurum sınavları da düzenlenmiyor.

Her sene Türkiye'nin farklı noktalarından binlerce Orman Mühendisi mezun oluyor fakat alımlar olmadığı için mezun olanların çok büyük bir bölümü dışarıda kalıyor. Bilindiği gibi Orman Mühendisliği bölümlerinin özel kuruluşlarda da istihdam şansı fazla yok.

Özel alanda da istihdam şansının bulunmuyor olması kamuda ki alımlarının da oldukça az olmasından dolayı Orman Mühendisliği bölümü mezunları yetkililere seslerini duyurmak ve atanmak istediklerini belirterek atama sayılarının oldukça az olduğunu söylemekte bu sayının artırılmasını istemektedir.
Umut ediyoruz ki Orman Mühendisliği bölümü mezunlarına yeterli düzeyde atama kadrosu verilir.
Editör: TE Bilisim