Türkiye bilindiği üzere güneyden sorun yaşamamak için Zeytindalı Harekatı düzenlemiş ve Afrin'i PKK'nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD, YPG, SDG'nin elinden kurtarmıştı. Kararlılık ile devam eden operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Özgür Suriye Ordusu güvenlik kuvvetleri ile gerçekleştirildi ve Afrin'de tamamen düzen sağlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri TSK personeli Afrin'de konuşlanmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan açıklama da yeni operasyon sinyalleri alınmış ve İdlib, Tel Rıfat ve Münbiç içinde operasyonun yapılabileceğine yönelik duyurular gelmişti. Peki TSK yeni bir harekat yapacak mı? Operasyon tarihi belli oldu mu?

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuruda Afrin operasyonu daha önce yapılmış olsaydı Kilis'e düzenlenen saldırılar olmazdı denilerek önümüzde İdlib, Tel Rıfat ve Münbiç var açıklaması yapıldı. Buna göre Türkiye'nin yakın zamanda İdlib, Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri içinde operasyon yapması bekleniyor. Operasyona hangi birlikler katılacak Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine ek olarak iç güvenlik sorumlu Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri de operasyona katılacak mı, hangi tarihte harekatlar düzenlenecek konusunda henüz bilgi yok.

Editör: TE Bilisim