Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda polis alımları yapılmaktadır. Şu anda POMEM ve PMYO olarak polis alımları gerçekleştirilmekte olup geçtiğimiz haftalarda POMEM 10 bin polis alımı müracaatları sona erdi ve şu anda PMYO 2 bin 500 lise mezunu polis alımları yapılmaktadır.

Önlisans mezunu adaylar polis olmak istiyor ve bu konuda ısrarcı tavırlarını sergilemeye devam ederek kendilerine Emniyet Genel Müdürlüğünde polis olarak görev yapmak için yol açılmasını istiyor. Peki önlisans mezunlarına poli olabilme şansı verilecek mi?

ÖNLİSANS ADAYLARI POLİS ALIMINA BAŞVURAMIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları şu anda POMEM ve PMYO ile yapılmaktadır. Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)'e başvurabilmek için adayların dört yıllık lisans mezunu olması gerekmektedir. Bunun için öğrencilerin önlisans mezunu ise lisans tamamlama yapması gerekmektedir.
Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) alımlarında ise lise mezunu şartı arandığı için önlisans mezunu adaylar başvuru yapamıyor ve önlisans mezunu olarak polis alımına başvuru yapmak isteyen adaylar müjde bekliyor.

BAKAN DUYURDU!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bu konuyu değerlendirerek önlisans mezunu adayların haklı olduğunu söyledi. Şuan ki alımlar da her hangi bir değişiklik yapılamayacağını ancak konunun görüşülerek gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu. Buna göre önlisans mezunu adaylarına hak verilerek POMEM kapısının da açılabileceği yorumları yapılmaktadır.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Polis Maaşları Ne Kadar Oldu 2017!