Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan adaylar önlisans mezunu diplomasına sahip olmaktadır. Açıköğretim Fakültelerinden ya da her hangi bir branşın iki yıllık bölümünden mezun olan tüm adaylar önlisans mezunu durumundadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları devam etmekte olup lise, önlisans ve lisans mezunları için polis alımları gerçekleştirilmektedir. Peki önlisans mezunları nasıl polis olur? Önlisans mezunu polis alımı nasıl olur? Önlisans mezunu polis olmak için neler yapmalıdır?

ÖNLİSANS MEZUNU POLİS OLMAK

Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü açığına göre polis alımları devam etmektedir. Peki önlisans mezunları nasıl polis olur? Buna göre polis olmak için POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ya da PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) aracılığı ile adayların eğitim görmesi ve polis olması gerekmektedir.
POMEM'e giriş şartı en az dört yıllık fakültelerden mezun olmaktır. Yani önlisans mezunu adaylar POMEM'e başvuru yapamaz. Ancak lisans mezunu olduktan sonra başvuru yapabilir.

PMYO giriş şartında ise YGS'ye adayın girmiş olması gerektiği şartı bulunmakta ve YGS'den 270 ham puan almış olması gerekiyor. 270 bara puanı değişiklik gösterebilmektedir ancak son birkaç senedir düzenli olarak 270 ve üzeri puan almak gerekiyor.
Önlisans mezunlarının polis olabilmek için YGS'ye girmesi ve belirlenmiş olan baraj puanını yani 270'i alarak PMYO alım ilanlarının yayımlanması ile müracaat etmesi gerekmektedir.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim