Ülkemizde bilindiği üzere 2018 yılının başlarında ön lisans mezunlarının da kısa dönem askerlik yapabileceği gündeme gelmişti. Ancak bu haberlerin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine hükümet cephesinden yeni bir açıklama daha yapılmış ve ön lisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapması gibi bir konunun gündem de olmadığı belirtilmişti.

Peki ön lisans mezunları kısa dönem askerlik yapabilir mi, eğer ön lisans mezunu adaylar kısa dönem askerlik yapabiliyorsa müracaatlarını nasıl yapabilir? İşin Olsa ekibi olarak pek çok adayın merak ettiği ön lisans mezunu adaylar için kısa dönem askerlik konusunu sizler için açıklıyoruz.

ÖNLİSANS KISA DÖNEM ASKERLİK MÜMKÜN MÜDÜR?

Ülkemizde her hangi bir bölümün dört yıllık fakültesini bitirip lisans mezunu olan adaylar kısa dönem yani 6 ay askerlik yapabilmektedir. Peki her hangi bir bölümün iki yıllık bölümünü Meslek Yüksek Okulları aracılığı ile bitiren ön lisans mezunlarının kısa dönem askerlik yapması mümkün müdür?

Şu an için ülke gündeminde önlisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapabilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. İlerleyen yıllarda belki bu durum da gündeme gelebilir ancak şu an için ön lisans mezunları da uzun dönem askerlik yapabilmektedir. Ön lisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapabilme konuları hakkında açkıklama yapılırsa ya da gelişme yaşanırsa sizler konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim