Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki sene de bir önlisans ve ortaöğretim mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınavdan adaylar yüksek puan alarak yüksek puan almaya çalışmaktadır. Önlisans ile ortaöğretim KPSS sınavları genelde bir gün ara ile yapılmaktayken bu sene ortaöğretim KPSS bir ay ileriye ertelenirken önlisans KPSS sınavı bir hafta erkene alındı. Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı geçtiğimiz haftalarda açıklandı ve adaylar merkezi yerleştirme atamasını beklemeye başladı. Bu atamalar ile adaylar atanmayı bekliyor. Peki atanmak için kaç puan gerekiyor? 60,65, 70, 75 gibi düşük puanlar ile önlisans ataması olur mu?

Düşük Puan İle Atanmak

21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkezi yerleştirme atama tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak. Peki düşük puan ile atanmak mümkün müdür?

Önlisans mezunu adaylar genel olarak teknisyen kadroları için tercih yapmaktadır ve bu kadrolara girebilmek için kaç puan alınması gerektiği şu an için net olarak bilinmiyor. Ancak adaylar ne kadar yüksek puan alırsa o kadar atanma şansı olabilir. Yine bazı kadrolar için hiçbir aday başvuru yapmamaktadır eğer düşük puan alan adaylar buraları tercih ederse atanma ihtimalini yükseltebilir. Normal şartlarda düşük puan ile atanmak mümkün görünmüyor ancak imkansız olmadığı için adaylar onay ücretini vererek tercih yapabilir.
Editör: TE Bilisim