Ömer Çelik, Mİlliyetçi Hareket PArtisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye MYK Toplantısı çıkışında sert bir tepki verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bahçeli'nin takındığı tavrı eleştirdi. İşte Ömer Çelik'in o açıklamaları.


AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin takındığı tavrı MHP tabanına izah edemediğini belirten Çelik, "Bahçeli'nin milliyetçi bir siyasetle kavgası var gibi görünüyor. Böyle saldırı söz konusu olduğunda hep MHP önde olurdu şimdi en geride duruyor" diye konuştu.


"Siyasi tarihinde bir ilk"


Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Sayın Bahçeli'nin tutumunu normalde yadırgıyorduk, 7 Haziran gecesi çıktı, her türlü iş birliğine karşı olduğunu söylemişti. Ama bu durumu MHP tabanına izah edemiyor. Sayın Bahçeli, 7 Haziran'dan bu yana, MHP'nin ülkücü bakış açısına bir ipotek koymuş gibi görünüyor.
Bahçeli'nin milliyetçi bir siyasetle kavgası var gibi görünüyor. Devlet ve milletle bir arada olmaması. Siyasi tarihinde bir ilktir. MHP tarihinde bir ilktir. Böyle saldırı söz konusu olduğunda hep MHP önde olurdu şimdi en geride duruyor. Bu tutumunu doğru bulmuyoruz."
Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun çağrılarına ret
Ankara'daki saldırı sonrası Başkakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme teklifini reddeden hayır'cı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da randevu teklifini reddetti.