Milli Eğitim Bakanlığında eğitim gören milyonlarca öğrenci için yaz tatilinin başlangıç günü belli oldu. Peki 2015 - 2016 eğitim öğretim dönemi ne zaman sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığının kamuoyuna paylaştığı verilere göre öğrencilerin yarısından çoğu eğitime kaygısız yaklaşıyor ve okullara gitmek istemediği gibi sınıfta kalabileceği halde sınavlara dahi girmek istemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim gören öğrenciler verilerine baktığımızda 2 milyon 770 bin öğrencinin kayıtlı olarak ders gördüğü düşünülmektedir. Ancak 1 Milyon 876 bin öğrenci derslere ve sınavlara karşı oldukça ilgisiz durumda ve pek çoğu sınavlara dahi gitmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı verileri inceleyince Açık Öğretim Bölümlerini daha aktif kullanma kararı aldı.

2014 yılını incelediğimizde 2 Milyon 755 Bin öğrencinin ders görmesi gerekiyor ancak 1 Milyon 422 Bin öğrenci açık öğretimde sınavlara dahi gitmiyor. Fakat bilindiği üzere ülkemizde öğrencilerin liseyi bitirme zorunluluğu bulunmaktadır bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmalar yapmayı düşünmektedir.

Geçtiğimiz sene 3 milyondan fazla öğrencinin açık öğretimde aktif olarak bulunması gerekiyordu. Ancak bu öğrencilerin yarısından çoğu kayıtlarını pasif hale getirdiği gibi eğitime karşı hiçbir ilgi duymuyor.

Yeni Düzenlemeler Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri okullara tekrar kazandırmak ve pasif olan öğrencilerin kayıtlı olarak Açık Öğretimde barınmaması için yeni yol planları yapıyor. Özellikle ders kitapları konusunda büyük çaba harcayan MEB kitapların yeniden yazılması ve öğrencilerin daha beğeneceği düzeneğe geçmek için 600 Bin TL'lik bütçe ayırdı. Okullar için Kamu Spotu reklamlar yapmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda televizyon reklamlarında da bu reklamları göstererek öğrencileri daha bilinçli hale getirmeye çalışacak.
Editör: TE Bilisim