Fethullahçı Terör Örgütüne bağlı olan personellerin yapmaya çalıştığı Askeri Darbe Girişimi milletin yürüyüşleri, Polise destek vermesi ve meydanlarda toplanması ile geri püskürtüldü. Şuana kadar Milli Eğitim Bakanlığından binlerce personel atıldı. Askeriyeden ve Emniyet Genel Müdürlüğünden'de aynı şekilde binlerce personel açığa alınıp  bazıları tutuklandı. Pek çok Bakanlıkta Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri hakkında araştırmalar yapılmakta ve bulunan personeller meslekten atılarak mahkemeye sevk edilmektedir. Bu kişilerin tespit edilmesi ve polislerin işinin daha kolaylaştırılması için ülkede bazı önlemlerin alınması uygun görüldü. Dün akşam saatlerinde Milli Güvenlik Kurulu toplanarak önemli bir karara imza attı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK): Olağanüstü Hal İlan Edilmiştir.

Milli Güvenlik Kurulunun toplantısının bitmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının karşısına geçerek toplantı hakkında değerlendirmeler yaptı ve alınan kararı açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ülkemizde 3 ay süre boyunca uygulanmak üzere Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Peki hayatımızda neler değişecek.

Öncelikle OHAL ile pek fazla bir şeyin değişmeyeceğini sadece Valiliklere ve Parlementoya düşecek görevin fazla olduğunu belirtebiliriz. Pek çok noktada Valiliklere verilen emirler ile operasyonlar yürütülecekken Polis şüphelendiği kişilerden üç ay süre boyunca kimlik kontrolü yapabilecek. Memurların tayin konusu da gündeme geldi. Bakanlar Kurulu tarafından görüşülecek bu konu hakkında bazı bilinmeyen sorular devam ederken. İşe gitmemek için rapor almak isteyen kişilere de rapor verilmeyecek ve raporlar baş hekimlerin kontrolünün ardından verilecek. Okullar ve diğer devlet kurumları aynı düzenle çalışmaya devam edecek olup ekonomi de ve maaşlarda her hangi bir gelişme olmayacak.