Bugün pek çok haber sitesi yayımladığı duyurular ile öğretmen adaylarına müjdeli haber verdi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan görüşmelerde öğretmen adayları için mülakatların kaldırılmasının uygun bulunduğu ve atamaların sadece Kamu Personeli Seçme Sınavından elde edilen sıralamalar ile yapılacağı belirtildi.

Peki bugün pek çok haber sitesinin paylaştığı ve öğretmen adaylarına müjde mülakatlar kaldırıldı şeklinde yapılan manşetler gerçek mi? İşin Olsa ekibine çok sayıda kişinin bu konu hakkında müracaat etmesi için sizler için mülakatların gerçekten kaldırılıp kaldırılmadığını araştırdık.

RESMİ BİR BİLDİRİ YOK!

Milli Eğitim Bakanlığından ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan şu an için öğretmen atamalarında uygulanmakta olan mülakat sisteminin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin her hangi bir açıklama yapılmadı. İlgili haberlerin nasıl oluştuğu, kimin nasıl öğretmen atamalarının kaldırıldığına dair bir yorum yaptığı bilinmiyor.

ÖĞRETMEN ADAYLARI HEYECANLI

Öğretmen adayları ve pek çok memur sendikası öğretmenlik atamalarında uygulanmakta olan mülakat sisteminin kesinlikle kaldırılmasını ve atamaların sadece KPSS puan sıralamasına göre yapılmasını talep etmektedir. İlgili haberlerin nasıl çıktığı bilinmiyor hatta yapılan pek çok yorumda ''inanması güç, umarız doğrudur'' ifadelerinin kullanıldığı görülmektedir. 

İşin Olsa Takipte!

Öğretmen adaylarının İşin Olsa ekibine ulaşması ile konu hakkında araştırmalar yapmaya devam edeceğiz. Öğretmen atamalarında uygulanmakta olan mülakatların kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılırsa bilgi verilecektir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim