Nusaybin'de Şehit Olan Kul, Şehit Arkadaşının Cenazesinde tabuta sarıldıktan sadece 3 hafta sonra oda kendisi gibi şehit düştü. İşte detaylar.


Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un, 3 Nisan 2016'da Nusaybin'de şehit olan Bekir Kelleci'nin cenazesinde fotoğrafını taşıması Nusaybin'deki terör saldırısı
PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un babaevinde yas var
Kul'un, bir süre önce Nusaybin'deki operasyonda şehit düşen Bekir Kelleci ile aynı timde olduğu ve şehidin Giresun'daki cenaze törenine katılarak, fotoğrafını taşıdığı öğrenildi
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un Giresun'daki babaevine acı haber ulaştı.

Kul'un şehit olduğu haberi, askeri heyet tarafından Keşap ilçesinin Yolağzı köyünde oturan baba Mehmet ve anne Fatma Kul'a verildi. Şehidin evine ve sokaklara Türk bayrakları asılırken, evin önünde 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulunduruluyor.

Baba Mehmet Kul, taziyeleri kabulü sırasında, oğluyla en son üç gün önce görüştüğünü belirterek, "Nasılsın' diye sordum, bana 'operasyondayım' dedi, en son annesiyle görüştü, göreve başlayalı iki yıl oldu. Eynesil'deki şehit cenazesine gelmişti, yakın arkadaşlardı." ifadesini kullandı.

Öte yandan Jandarma Uzman Çavuş Kul'un bir süre önce Nusaybin'deki terör operasyonunda şehit düşen Bekir Kelleci ile aynı timde olduğu ve şehit düşen arkadaşının cenazesiyle aynı uçakta Giresun'a geldiği öğrenildi.

Arkadaşı şehit Kelleci'nin 3 Nisan'da Eynesil ilçesindeki cenaze törenine katılarak elinde fotoğrafını taşıyan şehit Kul'un, ayrıca Kelleci'nin bir süre önce babasını arayarak, "Bir evladın da benim, evladının yerine koy beni" dediği belirtildi.

Yağlıdere ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve 24 yaşında şehit düşen Kul'un naaşı, yarın Yağlıdere ilçesinde kılınacak cenaze namazından sonra aynı ilçede toprağa verilecek







 
Editör: TE Bilisim