ABD Başkanı Barack Obama ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşmesi konuşulan ikili görüşmenin olmayacağı yazıldı.

Haber, Amerikan gazetesi Wall Street Journal'da yer aldı. Habere göre; Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maryland'de cami açılışı sırasında kendisine eşlik etmesi konusundaki talebini geri çevirdi.

İki liderin Amerika'daki nükleer güvenlik zirvesi sırasında da planlanan bir ikili görüşmesi yok. Obama yerine Erdoğan ile Başkan Yardımcısı Joe Biden görüşecek.


Üst düzey Obama yönetiminden yetkililere göre, Obama'nın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ile görüşmeme kararı "önemsenmeme" olarak algınlanmamalı.
Üst düzey yetkililer, iki liderin kasım ayında Antalya'daki G20 zirvesi sırasında görüştüğü ve şubat ayında da bir telefon görüşmesi yaptığına dikkat çekti. 
"Başkan Obama az sayıda dünya lideri ile bu kadar düzenli temasta olur" denildi.  Nükleer Güvenlik Zirvesi sırasında da Obama'nın yoğun bir ikili görüşme trafiğinin de olmadığına dikkat çekildi.

''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşme programı dışında bırakılması gibi bir durum söz konusu değil'' denildi.
Editör: TE Bilisim