PKK'nın keskin nişancısı 'gitarcı' öldürüldü. Güvenlik güçleriyle girilen saldırılarda kalleş tetikçilik yapan o sniper öldürüldü. işte detaylar.



Teröristlerin Yüksekova'dan kaçmasını engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, aralarında 'gitarcı' olarak bilinen bir keskin nişancının da bulunduğu 13 terörist etkisiz hale getirildi.

AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin güvenlik çemberinden kaçma çabaları başarısız olduğu belirtildi. Habere göre, iki farklı terörist grubunun 10 Nisan günü saat 22.00 civarında Yüksekova'dan Şemdinli istikametine doğru kırsal alanı kullanarak ilerlediği, operasyon kapsamında dış kuşakta görevli komando unsurları tarafından kullanılan keşif gözetleme sistemleri aracılığıyla tespit edildi. Durumun 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezine bildirilmesi üzerine teröristlerin Yüksekova'dan kaçmasına engel olmak ve kırsalda bulunan diğer teröristler ile birleşmelerini engellemek amacıyla kaçış güzergahlarını kapatacak şekilde bölgeye helikopterlerle komando ve jandarma unsurları sevk edildi. 

GİTAR ÇANTASINDAN 'ZAGROS' ÇIKTI

Bölgede bulunan birliklerin ateş desteği ile dar bir alanda sıkıştırılan teröristlerden 3'ü gece bölgeden kaçma girişimleri sırasında etkisiz hale getirildi. Ölenlerden birinin taşıdığı gitar çantasında zagros keskin nişancı tüfeği bulunduğu görüldü. Yapılan incelemede, etkisiz hale getirilen teröristin, "gitarcı" olarak bilinen, örgütün Yüksekova'daki keskin nişancısı olduğu, yanına verilen iki korumayla gece tecrit bölgesinden kırsala kaçırılmaya çalışıldığı anlaşıldı.

Havanın aydınlanması ile diğer teröristlerin yakalanması amacıyla devam eden operasyonda güvenlik güçleri bataklık bölgesinde 6 koldan arama başlattı. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan temas sonrası çıkan çatışmada 10 terörist daha etkisiz hale getirildi. Teröristlerin üzerinde yapılan aramalarda 3 biksi makineli tüfek, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği (AK-47), 4 RPG-7 roketatar, 1 adet Kanas piyade tüfeği, 4 tabanca ile 6 sırt çantası içinde 2 bin muhtelif çapta mühimmat, C4 patlayıcı ve düzenekler ele geçirildi.

KROKİ İZLENDİ, 39 KALAŞNİKOF BULUNDU

Öte yandan keskin nişancının üzerinden çıkan krokide Yüksekova şehir merkezinde bir evin işaretlendiğini tespit eden güvenlik güçleri, söz konusu eve düzenledikleri operasyonda 39 Kalaşnikof tüfek ve 4 bine yakın mermi ele geçirdi. Yapılan araştırmada, silahların daha önce ölen teröristlere ait olduğu ve depo olarak kullanılan eve diğer teröristlerce ileride yedek kullanım amaçlı olarak nakledildiği öğrenildi.     
Editör: TE Bilisim