Iraklı bir mülteci sesini duyurmak için kendini kesmeye kalktı. Avrupa'nın dört bir tarafında devam eden sığınmacı sorunlarına her geçen gün yeni bir mülteci krizi ekleniyor. Avustralya kıtasında da büyük bir sığınmacı sorunu boy göstermeye devam diyor.

Avustralya’nın Manus Adası’ndaki gözaltı merkezinde muhafızlar tarafından dövüldüğü için böbrek sorunu yaşayan, yediği şeyleri hemen çıkardığını söyleyen ve gereken tedavi imkânlarının sağlanmadığı gerekçesiyle de 6 aydır açlık grevinde olan Iraklı göçmen Muhammed Albederee, boş olduğunu kanıtlamak için midesini kesti.


AP ajansına ulaşan videoya göre, 31 yaşındaki Albederee açlıktan ölmekte olduğunu, ancak ölmek istemediğini haykırdı ve yardım istedi.
Avustralyalı yetkililer ise Albederee’nin gerekli tedaviyi gördüğünü savundu.

'SU BİLE İÇEMİYORUM'
Öte yandan Avustralya Yayıncılık Kuruluşu’nun (ABC) bu ay başındaki ilgili haberinde de Albederee şu ifadeleri kullanmıştı: “Güvenlik beni dövdü. Omzum kırıldı. Çok acıyor. Bacağımda da kesikler var, oynatamıyorum. Omzumu da kıpırdatamıyorum. Midemde hiçbir şey durmuyor. İyileşmeye başladığımda bir şeyler yemeye çalıştım, ama vücut tutmuyor. Su içiyorum, yine çıkarıyorum.”


ÇABALAR SONUÇSUZ KALDI
Bu arada Irak’ın Avustralya Büyükelçiliği, doktorlar ve göçmen hakları savunucuları konuyu Göçmen Bakanlığı’na pek çok kez iletmiş, ancak sonuç elde edilememişti.

Editör: TE Bilisim